1401/06/27 - 19 : 27
کد خبر: 29667
يادداشت؛
شهريار شاعر اهل بيت و ائمه اطهار(ع)
احرار: شهريار بي گمان شاعر اهل بيت و ائمه اطهار (ع)بوده و معرفت به خدا و دين در غزل‌هايي مثل مناجات، قصيده توحيد و علي‌اي هماي رحمت عيان است.

طاهر خيري*: برگ‌هاي دفتر تقويم يکي پس از ديگري ورق خورد و رسيد به 27 شهريور روزي که شهريار شيرين سخن پس از 83 سال زندگي پر فراز و نشيب، در سال 67 خورشيدي دار فاني را وداع گفت و آثاري به غايت فاخر و ماندگار به جاي گذاشت. شهرت و محبوبيت او با ترجمه آثارش به زبان‌هاي مختلف مرزهاي ايران زمين را در نورديده و به قول ملک الشعراي بهار، شهريار نه تنها افتخار ايران که افتخار شرق است.

محمد حسين، فرزند آقا سيد اسماعيل موسوي معروف به حاج مير آقا خشکنابي در تبريز چشم به جهان گشود. وقايع نهضت مشروطيت در تبريز باعث شد پدرش او را به روستاي خشکناب منتقل نمايد. محمد حسين دوران کودکي را در آغوش طبيعت و روستا سپري کرد که منظومه جاويدان حيدر بابا مولود آن خاطرات است. او از سيزده سالگي اشعارش را با تخلص بهجت به چاپ مي‌رساند اما اين تخلص را نپسنديد و پس از دو رکعت نماز و تفعل به حافظ تخلص شهريار را براي خود برگزيد.

لطف الله زاهدي دوست استاد در مقدمه ديوان اشعار شهريار در شرح حال او مي‌نويسد: عشق‌هاي عارفانه شهريار را مي‌توان در خلال غزل‌هاي انتظار، جمع و تفريق، وحشي شکار يوسف گمگشته و… مشاهده کرد و نيز اشعار عاشقانه او که از دل پاکش تراوش و در صفحات ديوان نگارش شده است، هر کسي با خواندن آنها روشني دل مي‌يابد و ديده‌اش نوراني مي‌شود.

شهريار بي گمان شاعر اهل بيت و ائمه اطهار (ع)است و معرفت به خدا و دين در غزل‌هايي مثل مناجات، قصيده توحيد و يا علي‌اي هماي رحمت عيان است.

استاد در سال 29 اثر ماندگار و بي بديل حيدربابايه سلام را خلق کرد. بي شک حيدربابا برشي از تاريخ زندگي شاعر و واگويه هاي اوست. قصه‌اي پر غصه که اغلب غم دارد و البته شادي. به واقع حيدربابا روايتي از آداب و رسوم و فرهنگ فولکلور کهن سرزمين آذربايجان است که سينه به سينه به ما رسيده است.

شهريار، شاعري مردمي است چه غالب غزل‌هاي عاشقانه و عارفانه او به ذائقه عموم مردم خوشايند است و همگان در جمع يا تنهايي خود از ديوان اشعارش بهره مي‌برند. او اينک بعد از گذشت 34 سال از فوتش در حافظه تاريخي ايرانيان جا گرفته است و هر سال در 27 شهريور مراسم بزرگداشتي برگزار مي‌شود.

آرامگاه استاد و 400 شاعر و عارف اين ديار بعد از گذشت چندين سال از شروع مرمت و بازسازي، کماکان در حصار ديوارهاي فلزي و آهن پاره هاست و عليرغم وعده‌هاي مسئولان اين نماد فرهنگي امسال نيز تکميل نشد تا مردم شاهد مقبره الشعرايي در شان مفاخر ملي و سرمايه‌هاي انساني شان باشند.

واقعيت اين است که افکار عمومي از توجيه مکرر مسئولان استان از سال‌ها تاخير در مرمت و بهره برداري از اين بنا قانع نيست و جفا در حق بزرگان اين ملک را نمي‌پذيرد. قدر داشته‌هاي فرهنگي مان را بيشتر بدانيم و با افتخار به نسل‌هاي بعدي منتقل کنيم.

 نگارنده: طاهر خيري

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 3 + 4

  آخرین اخبار
قلب بخشنده شاهين | اعضاي بدن جوان مراغه‌اي زندگي بخشيد
جان باختن چهار نفر بر اثر انفجار گاز در مراغه
بيرانوند بهترين دروازه‌بان ليگ برتر فوتبال شد
پاکستان از توافق با هند بر سر آتش‌بس‌ خبر داد
عضو هيات مديره بانک توسعه تعاون تاکيد کرد: آمادگي بانک توسعه تعاون در تقويت همکاري‌ها با ارس
تراکتور3_3نساجي توقف قهرمان در خانه
اعضاي کميسيون اجتماعي مجلس وارد تبريز شدند
نورباران آسمان تبريز به مناسبت ميلاد امام رضا(ع) و قهرماني تراکتور در ليگ برتر فوتبال
پيام تبريک فرمانده سپاه عاشورا بعد از قهرماني تراکتور
هيأت انتخاب و داوري و آثار راه‌يافته بخش «فيلم‌» جشنواره «سهند» معرفي شدند
  پربازدیدترین اخبار
اعضاي کميسيون اجتماعي مجلس وارد تبريز شدند
مقدمات برگزاري جشن قهرماني هفته پاياني در تبريز فراهم شده است/منتظر اعلام فدراسيون هستيم
تراکتور3_3نساجي توقف قهرمان در خانه
عضو هيات مديره بانک توسعه تعاون تاکيد کرد: آمادگي بانک توسعه تعاون در تقويت همکاري‌ها با ارس
مه مغزي چيست؟/ 5 ماده غذايي که مغز را دچار مه‌گرفتگي مي‌کنند
جان باختن چهار نفر بر اثر انفجار گاز در مراغه
بيرانوند بهترين دروازه‌بان ليگ برتر فوتبال شد
پاکستان از توافق با هند بر سر آتش‌بس‌ خبر داد
ورود سامانه بارشي جديد به آذربايجان شرقي از دوشنبه/احتمال آبگرفتگي و تگرگ
قلب بخشنده شاهين | اعضاي بدن جوان مراغه‌اي زندگي بخشيد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.