احرار : با حفظ آرامش، تغذيه صحيح و پرهيز از هدررفت منابع غذايي، ميتوانيم سلامت فردي و اجتماعي جامعه را حتي در دشوارترين شرايط حفظ کنيم.
دکتر احمد اسماعيلزاده، مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، ضمن تأکيد بر اهميت تغذيه مناسب در شرايط بحراني، توصيههايي را به شرح زير براي عموم مردم ارائه کرد:
خريد بهاندازه نياز خانوار: از خريد و انبار کردن بيش از اندازه مواد غذايي خودداري شود. واحدهاي توليدي مواد غذايي در کشور با تمام ظرفيت فعال هستند و نگراني بابت کمبود اقلام ضروري وجود ندارد.
ذخيره غذاهاي سالم و فاسدنشدني: تمرکز خانوادهها بايد بر تهيه غذاهاي سالم با ماندگاري بالا براي تأمين کالري، پروتئين و مواد مغذي ضروري باشد.
تأمين آب سالم: دسترسي به آب آشاميدني سالم در کشور فراهم است، اما از قرار دادن بطريهاي آب معدني در برابر نور خورشيد خودداري شود.
تأمين کالري کافي اما متعادل: در شرايط اضطراب و کاهش فعاليت بدني (مثلاً به علت دورکاري)، احتمال افزايش وزن وجود دارد. دريافت کالري بايد متناسب با سطح فعاليت باشد و از منابع سالم مانند غلات سبوسدار، ميوهها، سبزيجات و حبوبات تأمين شود.
مصرف پروتئين کافي: براي حفظ توده عضلاني، مصرف منابع پروتئيني حيواني مانند تخممرغ و گوشت و همچنين منابع گياهي مانند حبوبات، سويا و آجيلها ضروري است. در شرايط سختتر، پروتئينهاي فاسدنشدني مانند کنسروها و آجيل در اولويت قرار گيرند.
تأمين انرژي از منابع مناسب: براي انرژي، از کربوهيدراتهاي پيچيده مثل نان، برنج و حبوبات استفاده شود.
مصرف ميوه و سبزيجات: براي تأمين فيبر و ويتامينها، ميوه و سبزي تازه بهترين گزينه است. در صورت کاهش دسترسي، ميوه خشک يا کنسرو شده جايگزين مناسبي خواهد بود.
کاهش مصرف غذاهاي ناسالم و فرآوريشده: از مصرف تنقلاتي مانند چيپس، پفک، نوشابهها، غذاهاي آماده مانند سوسيس، کالباس، پيتزا و فستفودها خودداري شود. اين غذاها حاوي چربي، نمک و قند زياد هستند که به سلامت آسيب ميزنند.
مصرف لبنيات و شير قبل از خواب: مصرف لبنيات بهويژه شير کمچرب پيش از خواب، علاوه بر تأمين مواد مغذي، به بهبود خواب و آرامش رواني کمک ميکند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، اسماعيلزاده در پايان تأکيد کرد: با حفظ آرامش، تغذيه صحيح و پرهيز از هدررفت منابع غذايي، ميتوانيم سلامت فردي و اجتماعي جامعه را حتي در دشوارترين شرايط حفظ کنيم.