1403/12/25 - 13 : 46
کد خبر: 60838
مه مغزي چيست؟/ 5 ماده غذايي که مغز را دچار مهگرفتگي ميکنند
احرار: بعضي از خوراکيها به دليل فقدان آنتي اکسيدانها و چربيهاي سالم در خود، التهاب و قند خون را افزايش ميدهند و منجر به ايجاد «مه مغزي» ميشوند
به گزارش احرار به نقل از خبر آنلاين؛ مشکل در به خاطر سپردن، به ياد آوردن و اختلال در تمرکز، پديدهاي است که با عناوين مه مغزي، هوشياري ابري يا ابريشدن هوشياري (Clouding of consciousness) و يا مهآلودگي ذهني شناخته ميشود. علل شايع مه مغزي شامل تجربه استرس يا اندوه، التهاب، گذراندن دوره پيش از يائسگي (در زنان) و خستگي است، اما علت ديگري هم در بروز اين عارضه دخيل است که شايد کمتر بدان توجه شده باشد و آن «تغذيه» است؛ مواد غذايي مصرفي در رژيم غذايي ممکن است به نوبه خود باعث ايجاد مه مغزي در افراد شوند.
زيادهروي در مصرف کدام مواد غذايي منجر به مه مغزي ميشود؟
مصرف غذاهايي که معمولاً آنتي اکسيدان و چربيهاي سالم مانند امگا 3 در آنها کمتر است و در مقابل، چربيهاي ترانس، قندهاي افزودني و کربوهيدرات تصفيهشده بيشتري دارند، سبب ايجاد مه مغزي ميشود. شماري از اين مواد غذايي در ادامه ذکر شده که بهتر است مصرف آنها را محدود کنيد:
1) کربوهيدراتهاي تصفيهشده
غلات تصفيهشده مانند نان سفيد و برنج سفيد، به نوبه خود در ايجاد مه مغزي نقش دارند و بر خلاف غذاهاي غلات کامل، باعث افزايش و کاهش سريع سطح قند خون ميشوند. بدن به اين نوسانات با ترشح هورمونها پاسخ ميدهد که منجر به علائمي ميشود که معمولاً با مه مغزي همراه است؛ مانند گيجي، فراموشي و اختلال در تمرکز.
2) الکل
الکل به دليل تأثيرات آن بر هيدراتاسيون و سيستم عصبي مرکزي، عامل مهمي در ايجاد مه مغزي است. اين کاهش هوشياري نهتنها هنگام نوشيدن محسوس است، بلکه شما تا مدتي بعد نيز شاهد کاهش بهرهوري و توانايي مغز خواهيد بود. دليل اين اتفاق اين است که مصرف الکل باعث کمآبي بدن ميشود و عملکرد شناختي را مختل ميکند.
3) کافئين
مصرف بيش از حد کافئين اثر محرک آن را از بين ميبرد و باعث بروز خستگي، سردرد و مه مغزي ميشود.
4) غذاهاي سرخشده
غذاهاي سرخشده در روغن زياد، مانند سيبزميني سرخشده يا مرغ سوخاري، ميتوانند باعث مه مغزي شوند. اين غذاها به طور معمول سرشار از چربيها و نمک و سطح ناچيزي مواد مغذي هستند. مصرف منظم غذاهاي سرخشده ميتواند سبب افزايش التهاب در بدن شود، عاملي که در ايجاد مه مغزي نقش دارد.
5) غذاهاي فوق فرآوريشده
طبق تحقيقات، بين مصرف غذاهاي فوق فرآوريشده و زوال شناختي ارتباط وجود دارد. کيک، کلوچه، سوسيس، کالباس، چيپس، پفک و ... معمولاً سرشار از قند، چربيهاي ناسالم، سديم و اغلب حاوي مواد نگهدارنده، رنگها و طعم دهندههاي مصنوعي هستند و در سلامت مغز اختلال ايجاد ميکنند.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: