احرارخبر: يک متخصص تغذيه گفت: مصرف حبوبات و مرکبات در ايام سرد سال براي بدن بسيار مفيد است و توصيه ميشود شهروندان اين موارد را در رژيم غذايي خود در ايام سرد سال داشته باشند.
عليرضا استاد رحيمي با اشاره به رژيم غذايي مناسب در ايام سرد سال، اظهار کرد: با توجه به اينکه در هواي سرد ميزان فشار خون افزايش مييابد، از اينرو بهتر است مصرف موادي چون نمک، مواد شيريني، مواد غذايي چرب کنترل شده و کاهش يابد.
وي بيان کرد: اکثر مردم تصور ميکنند که مصرف مواد شيريني در هواي سرد برايشان مفيدتر است، در حالي که چنين نبوده و توصيه ميشود که مصرف مواد غذايي شيرين در ايام فصل سال کنترل شود.
اين متخصص تغذيه کنترل مصرف چربيهاي جامد در فصل زمستان را خواستار شد و گفت: مصرف حبوبات و مرکبات در ايام فصل سال بسيار مفيد بوده و توصيه ميشود شهروندان اين مواد را در رژيم غذايي خود داشته باشند.
وي با تاکيد بر جلوگيري از ايجاد تغييرات دمايي در بدن، خاطرنشان کرد: تغييرات دمايي در بدن، ميتواند منجر به ايجاد نوسانات متابوليمسي شود که براي بدن مضر است.
استادرحيمي با تاکيد بر عدم مصرف غذاهاي شور در زمستان، يادآور شد: غذاهاي شور که گاها مردم با عنوان گرمي در فصل زمستان استفاده ميکنند، مورد تاييد نيست، چرا که مضرات استفاده از غذاهاي شور در فصول سرد بيش از فصول گرم سال بوده و مردم هر اندازه که ميزان نمک را در غذاهاي خود کاهش دهند به همان اندازه برايشان مفيد خواهد بود.
وي در ادامه تاکيد کرد: افراد در هر شرايط جسمي که هستند بايد غذا را به اندازه مصرف کرده و از پرخوري پرهيز کنند.
استادرحيمي با اشاره به رژيم غذايي افراد مبتلا به سرماخوردي نيز خاطرنشان کرد: شهروندان حين سرماخوردگي از مصرف غذاهاي سرد و نوشيدنيهاي سرد خودداري کرده و مايعات گرم را بيشتر مورد استفاده قرار دهند و همچنين از سوپ، آش، چاي کمرنگ و مايعات گرم استفاده کنند.
وي با تاکيد بر جلوگيري از کاهش مايعات در بدن در زمان سرماخوردگي، گفت: افراد مبتلا به سرماخوردگي مصرف نوشيدنيهاي گرم را بيشتر مورد توجه قرار دهند.
وي با تاکيد بر استفاده از خوراکيهاي حاوي ويتامين ث مثل مرکبات، يادآور شد: در ايام سرماخوري مصرف مايعات و به ويژه مايعات گرم مورد تاکيد بوده و افراد بايد غذا را به تدريج مصرف کرده و از پرخوري پرهيز کنند.
ايسنا